25 éves az Automechanika Frankfurt

Az Automechanika Frankfurt kiállítást 1971 óta rendezi meg a Messe Frankfurt. Az autófelszerelések, alkatrészek, tartozékok, irányítás és szolgáltatások nemzetközi szakvására 2018. szeptember 11. és 15. között ünnepelte 25. évfordulóját. A kiállítás a legmodernebb megoldásokat mutatja be az alkatrészek, a tuning, a műhelyfelszerelések, a festés, az autómosás- ill. ápolás, az informatikai és elektronikus rendszerek, valamint az autóipari szolgáltatások területén. 

 

automechanika-Frankfurt-IPE-2018-banner

Idén először a kiállítók száma meghaladta az ötezret. 170 országból érkeztek látogatók, a kiállítók 76 országot képviseltek, a kiállítási terület idén 315 ezer négyzetméterre bővült. A látogatók döntő része a kereskedelemből és a szervizekből érkezett, 11 százalékuk pedig az iparban dolgozik. A kiállítók szakmai színvonala idén is kiemelkedő volt.

A 2018-as frankfurti Automechanikán jelentek meg először  a veterán autók és a veterán autókhoz kapcsolódó szolgáltatási területek, valamint ide helyezte át székhelyét Essenből a jól ismert Reifen vezető abroncs-szakvásár is. 

A képzés és továbbképzés 2018-ban is a vásár egyik kulcstémája. A tehetséges fiatalok helyben tájékozódhattak a szakmai lehetőségekről, beszélgethettek a potenciális munkáltatókkal. A műhelyekben dolgozók és a tulajdonosok számára workshopokat és oktatásokat szerveztek.

A kiállítás fénypontja a jövő közlekedési lehetőségei, az alternatív hajtások, valamint a holnap műhelyei. A „holnap” technológiája a Frankfurter Festhalle rendezvénycsarnokban kapott helyet.

Már szinte hagyomány, hogy a kiállítók között találtuk a hazánkban is jól ismert ZF-et.

zf-logo-gallery-landscape-large

2018-07-11_01-01_ZFA_Messestand_Automechanika_1_press_image

booth-impressions-gallery-landscape-large

ext-mike-spelberger-director

A ZF az elektromos meghajtású, e.GO Mover elnevezésű minibusszal jelent meg a kiállításon. A modellen belül két altípust különböztethető meg, People Mover vagy Cargo Mover néven, attól függően, hogy a járművet személy- vagy áruszállításra használják. A People Mover központilag vezérelhető, 9 ülő- és 6 állóhelyet kínáló busz, mely 10 órán át tud közlekedni. A jármű sorozatgyártása 2019-ben kezdődik. A ZF szállítja hozzá az elektromos hajtásrendszert, a kormányt, a féket és az automatizált vezetési funkciókat.

e.GO Mover_1
e.GO Mover_2
e.GO Mover_3

 

A következő Automechanika Frankfurt 2020. szeptember 8-12. között kerül megrendezésre.